Hoe kunnen wij jou helpen?

In sommige gevallen is ambulante begeleiding een goede eerste stap. Ambulante begeleiding staat voor begeleiding zonder opname. Door middel van individuele therapie, groepstherapie, dagbehandeling, ondersteuning voor familie en eHealth gaan wij van start. De ambulante behandeling is gebaseerd op een unieke combinatie van de 12-stappenmethode en evidence-based behandeling, zoals onder andere Cognitieve Gedragstherapie.

Uiteraard stellen wij samen jouw Persoonlijk Plan van Aanpak op. Je hebt bijvoorbeeld één of meerdere keren per week een afspraak bij jou thuis, op een behandellocatie of neemt thuis deel aan de behandeling via online beeldbellen en eHealth modules.

In dit geval spreken wij van individuele therapie. De individuele therapie bestaat uit wekelijkse gesprekken met jouw eigen behandelaar. Indien dit nodig is kunnen er meerdere gesprekken per week plaatsvinden. Ook kan dit in gecombineerde vorm worden aangeboden door middel van face-to-face en online.

Jouw persoonlijke behandelaar is bereikbaar en benaderbaar. Dat komt doordat hij/zij ervaringsdeskundig is! Als geen ander weten wij dus welke machteloosheid en stuurloosheid je momenteel kunt ervaren.

Mede door deze ervaringsdeskundigheid, aangevuld met specifieke HBO-scholing zijn wij in staat om snel tot de kern te komen en direct te starten met het opstellen van jouw Persoonlijk Plan van Aanpak. Dit plan stellen wij dus samen op, hetgeen wil zeggen dat wij van elkaar absolute commitment mogen verwachten om gedisciplineerd en gestructureerd aan jouw herstel te gaan werken.