Cursusmogelijkheden Herstelwijzer

Hits: 0

Kennis maken met herstel:

Maak kennis met verschillende herstelthema’s tijdens deze cursus.
De cursus bestaat uit 5 bijeenkomsten en tijdens deze bijeenkomsten staan er diverse thema’s centraal die te maken hebben met herstel. Thema’s die aan bod komen zijn o.a. hoop, steun, eigen regie, identiteit en ervaringen met én in de psychiatrie.

Begin maken met herstel:

Ben jij nieuwsgierig naar de betekenis van herstel?

Dan is de cursus Begin Maken Met Herstel misschien iets voor jou. Deze cursus bied je een eerste kennismaking met het begrip Herstel.
Herstel gaat over het leren en leven met aanhoudende psychische klachten of een blijvende kwetsbaarheid daarvoor.

In vijf bijeenkomsten van twee uur maak je in een kleine groep kennis met herstel en wat het voor jou betekent. Je leert over mogelijke steun, de valkuilen en de rol van begeleiders bij herstel. In de laatste bijeenkomst is er ruimte voor een evaluatie en informatie over de mogelijkheden om een andere cursus te doen als vervolg hierop.
De cursussen worden begeleid door trainers die ervaringsdeskundig zijn. Er komt drie keer een gastdocent. De bijeenkomsten hebben een vaste structuur. Nadrukkelijk worden er geen rollenspellen gedaan.

WMEE (Werken met eigen ervaring)

Wil je leren wat herstel en ervaringskennis voor jou en voor anderen kan betekenen?
Dan is de cursus WMEE misschien iets voor jou. Met jouw bijzondere kennis kun je anderen bijzonder ondersteunen.
In de cursus WMEE ga je samen met mede cursisten onderzoeken wat het kan betekenen om je opgedane ervaring in te zetten. Wat voor rol zou bij jou kunnen passen? Wat is er nodig om met je ervaring aan de slag te gaan? Ervaringen worden verteld en gedeeld. Daarmee doe je ervaringskennis op. Je gaat ontdekken
wat er gemeenschappelijk is en welke individuele verschillen er zijn. Er wordt gekeken naar bronnen van steun en eigen oplossingen die mensen hebben bedacht voor zichzelf. Daarin zie je vaak dat mensen al heel veel zelf doen om zich staande te houden in moeilijke tijden en erg creatief zijn in het vinden van oplossingen. We oefenen met hoe en wanneer je de eigen ervaringen inbrengt in je werk, wat valkuilen daarin kunnen zijn en ook wanneer je ervoor kiest om je ervaringen niet in te brengen.